• 1400/06/20 - 07:38
  • تعداد بازدید: 598
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

جاده ترانزیت منطقه ویژه اقتصادی سرخس در آستانه بهره‌برداری

توسعه ترانزیت کالا از منطقه ویژه اقتصادی سرخس، بیشتر شبیه یک رویا بود اما با سرمایه‌گذاری آستان قدس رضوی این رویا در حال محقق شدن است و جاده ترانزیتی این منطقه به زودی افتتاح می‌شود.

کریدور ترانزیتی سپهبد سلیمانی
اواخر سال ۱۳۹۶ بود که قرارداد ساخت و احداث جاده ترانزیت منطقه ویژه اقتصادی سرخس که حالا کریدور ترانزیتی سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی نام گرفته، منعقد و مقرر شد شرکت مسکن و عمران قدس رضوی به عنوان پیمانکار، عهده‌دار ساخت آن شود.
بهزاد نمازی، مدیر پروژه ساخت جاده ترانزیت سرخس درباره عملیات اجرایی پروژه می‌گوید: بر اساس قرارداد، شرکت مسکن و عمران قدس رضوی احداث ۷ کیلومتر از جاده ترانزیت شامل عملیات خاکبرداری و خاکریزی، اجرای لایه‌های زیرسازی و روسازی و آسفالت، نصب نیوجرسی‌ها، فنس‌کشی پروژه، نصب تابلوها و علائم، نصب گاردریل و هندریل‌های مورد نیاز و تمامی ملزومات راه را در دست اقدام دارد.
او ادامه می‌دهد: علاوه‌براین می‌توان به ساخت دو دستگاه پل بزرگ قوسی یکی روی ریل راه آهن و دیگری روی جاده مرزی (معروف به پل سنگر) و همچنین ساخت پل‌های آب‌رو در مسیر پروژه اشاره کرد.

پیشرفت ۹۸ درصدی
محمد دلبری؛ مدیرعامل شرکت مسکن و عمران قدس رضوی هم می‌گوید: احداث این جاده ترانزیتی از نظر پیشرفت فیزیکی، ۹۸ درصد و از نظر ریالی ۹۰ درصد پیشرفت داشته است.
به گفته دلبری، در حال حاضر تمامی عملیات پروژه به‌جز اجرای بخشی از لایه نهایی آسفالت(توپکا) به اتمام رسیده و پیش‌بینی می‌شود تا پایان شهریور، آسفالت توپکا و رفع نواقص موجود نیز تمام شود.

افزایش سرعت خدمات گمرکی، توسعه صادرات و ترانزیت
با بهره‌برداری از جاده ترانزیت منطقه ویژه اقتصادی سرخس، سرعت ترخیص و انجام امور گمرکی افزایش خواهد یافت و مشکلات ناشی از آن رفع خواهد شد؛ اتفاق مهمی که سبب شد اجرای این پروژه مورد استقبال کشورهای آسیای میانه و چین نیز قرار بگیرد.
دلبری در این باره تصریح می‌کند: پس از شروع بهره‌برداری از این جاده، شاهد افزایش سهم ترانزیتی و جابجایی اقلام و اجناس از این نقطه مرز خواهیم بود که علاوه بر ایجاد بستر لازم برای توسعه صادرات، با توجه به اخذ عوارض جاده‌ای و گمرکی، از این نظر نیز یک منبع درآمدی مناسب برای کشور خواهد بود. ضمن این‌که تریلرها و کامیون‌های حامل بار ترانزیتی، دیگر وارد شهرستان سرخس نمی‌شوند و مشکلات ترافیکی و آلایندگی برای ساکنان ایجاد نخواهد کرد.

معافیت ۲۰ درصدی تعرفه گمرکی
مدیر گروه عمران و زیرساخت بنیاد بهره‌وری موقوفات آستان قدس رضوی به دیگر مزیت‌های اجرایی شدن این پروژه نیز اشاره می‌کند و می‌گوید: معافیت از پرداخت دوزبلاغ (هزینه‌ای که شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی به خاطر استفاده از آسفالت کشور دیگر پرداخت می‌کنند)، معافیت ۲۰ درصدی تعرفه گمرکی کالا و کوتاه‌تر شدن مسیر منطقه ویژه تا نقطه صفر مرزی از دیگر مزایای ایجاد این جاده ترانزیتی خواهد بود.

نمونه عینی پشتیبانی و مانع‌زدایی
دلبری درباره همکاری‌های صورت گرفته برای رفع موانع و پشتیبانی در این پروژه نیزخاطرنشان می‌کند: با توجه به نامگذاری امسال به نام «تولید؛ پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها» توسط رهبر معظم انقلاب، خوشبختانه در این پروژه شاهد تحقق این شعار توسط همه نهادها و ارگان‌های شهرستان و مرکز استان از جمله استانداری، فرمانداری شهرستان، دفتر امام جمعه، اداره املاک و اراضی، نیروی انتظامی، هنگ مرزی شهرستان سرخس و… بوده‌ایم.
او ادامه می‌دهد: تمامی این همکاری‌ها در راستای آزادسازی اراضی، تامین امنیت و نیازهای پروژه همچون سوخت، سیمان، آهن و میلگرد، قیر، معدن و مصالح و… بوده است و نهادهای مذکور تمامی همکاری های لازم را برای رفع موانع پروژه انجام داده‌اند.
دلبری اضافه می‌کند: بنیاد بهره‌وری موقوفات آستان قدس رضوی نیز با تمام قوا پشتیبانی لازم برای تامین نقدینگی، رفع نیازهای پروژه و همچنین حل موانع موجود تمام تلاش خود را به‌کار گرفته است.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 43
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید